Historiene i bøkene

historiene2

I Blåsterby, som i alle andre byer, er det mye trafikk i sentrum. Hovedgata er full av elegante butikker, Gamlebyen er full av turister, men det er et sted i utkanten av byen hvor det er stille og fredelig: Miljøstasjonen. Det er ikke et spesielt sted fordi det ikke finnes andre slike steder, men på grunn av ti spesielle avfallsbiler. Her bor det avfallsbiler, gatefeiere, tankbiler, kranbiler og snøploger som, i tillegg til sitt daglige arbeid, passer på at det ikke skjer noe i Blåsterby som kan ødelegge miljøet, forurense lufta og vannet eller sette livene til innbyggerne i fare. Disse fortellingene handler om dem.

historiene

Den første boka i Gjenbruksgjengen – serien ble lansert i Ungarn. Den andre boka kom ut snart innen kort tid etter det, og det står flere bøker i kø og venter på å bli utgitt. Det er to fortellinger i hver bok, og hver fortelling har en rekke spørsmål til teksten. Du kan også finne interessante fakta knyttet til tema i fortellingene, kanskje en videosnutt, en ide til et kunst og håndverk – prosjekt, eller en kort beskrivelse av andres arbeid.

kuka-muvek-borito

kuka-muvek-borito

Den første boka heter Blåsterby feirer. Der møter vi hovedkarakterene i fortellingene, ti spesielle avfallsbiler. Vi får høre om hvordan de hjelper barna i barnehagen etter en storm, og hvordan de reddet vårfesten.
De to fortellingene i boka:
Den vakreste avfallsbilen
og
Spesialinstrumenter
I boka finnes det også flere spørsmål som hjelper barna å forstå og bearbeide teksten.

I forbindelse med fortellingen Spesialinstrumenter introduserer vi et band som har laget alle sine instrumenter av resirkulert materiale som de har funnet. Bandmedlemmene er unge og bor i Sør – Amerika i en liten by i Paraguay som heter Cateura. I boka finner du to linker til videoer som forteller om hvordan bandet ble dannet, hvordan de spiller og hva slags avfall de har brukt til å lage instrumenter.

Bøkene er ikke tilgjengelig på norsk enda.
Du får ikke kjøpt bøkene om Gjenbruksgjengen i bokhandelen i Norge enda, men så snart de blir publisert skal vi gi beskjed!